Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vágykeltő a hintőpor illata

2009.04.26

Vágykeltő a hintőpor illata

A szaglás az egyik legfontosabb érzékszervünk.Ezt mindenki tudja.Azt talán kevesebben,hogy a különféle illatok gyógyító célra is felhasználhatók.

 

A fogyást segíti

Az erős illatú parmezán sajt étkezés előtti szagolgatása bizonyítottan segít az étvágy kordában tartásában.Kis túlzással már a szagától is jól lehet lakni.

 

Csökkenti az édesség utáni vágyat

Egy üveg finom parfüm a táskánkban - segíthet,ha édességre fájna a fogunk.Csak elő kell kapni és beszippantani az illatát.A jó érzést kiváltó illat képes elnyomni az édesség utáni vágyat.A csokiban,mint tudjuk,olyan hatóanyag is van,ami az úgynevezett boldogsághormonokat élénkíti.Egy jó illat hasonlóan működik.

 

Nyugtat és relaxál

A narancs,a levendula és a tömjén illata bizonyítottan hangulatjavító hatású.Tegye párologtatóba,aromalámpába,és élvezze a finom illatok által teremtett nyugtató hangulatot.

 

Serkenti a memóriát

Egy angol kísérletben arra a következtetésre jutottak,hogy a diákok mérhetően jobban teljesítettek tesztíráskor,ha közben rozmaringillat lengte be a tantermet.Egy rozmaringolajjal átitatott zsebkendőt akár a zsebében,akár a táskájában is tarthat.De maga a növény is hatékony:elég a levelét összemorzsolni,és az illatát beszippantani,hogy felélénküljön az agy.

 

Csillapítja a fájdalmat

A zsebkendőre csepegtetett borsmentaolaj illata fejfájáscsillapító hatású.Érdemes kipróbálni,szippantson belőle,hátha önre is jótékonyan hat!

 

Szexis hangulatba hoz

Ha partnerének éppen nincs kedve szeretkezni,talán ez jó ötlet lesz:szippantsa be a gyerekhintőpor illatát.Hatására 13 százalékkal javul a nemi szervek vérellátása.Hasonlóan szexis és élénkítő hatást fejt ki az édesgyökér vagy a friss uborka illata is.Nem kerül sokba - érdemes kipróbálni!

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.