Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Általános tudnivalók a zöldségegyvelegről

2009.02.01

Általános tudnivalók a zöldségegyvelegről

A zöldségegyveleg apróra vágott vegyes zöldségekből  ujjnyi zöldbabdarabkákból,kockára vágott sárga- és karórépából,valamint zöldborsóból  készül.Egyes receptekben fehérbab és burgonya is szerepel,de ezek csak feleslegesen elnehezítik az ételt.Igaz a házi zöldségegyveleg elkészítése kissé időigényes,ugyanakkor ez ízletes recept,amelyet a konzervkeverékek meg sem közelítenek.Vajjal keverve,pecsenyelével,tejszínnel és zöldfűszerekkel ízesítve húsok és szárnyasok mellé kínálhatjuk.Hidegen,majonézzel keverve kivájt paradicsomba vagy omlós tésztából készült kosárkába tölthetjük,illetve aszpikkal kocsonyásíthatjuk.Hideg előételként is tálalhatjuk kemény tojással vagy hideg halétellel.A szicíliai caponata is egyfajta sajátos összetételű zöldségegyveleg,de kitalálhatunk még más tarka zöldségtálakat is.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.