Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fényezett vegyes zöldség 4 személyre

2009.03.22

Fényezett vegyes zöldség 4 személyre

1.
Hámozzunk meg 150 g zsenge kis karórépát és 150 g zsenge sárgarépát.150 g cukkinit vágjunk közepes méretű kockákra.Hogy a zöldségek egyszerre puhuljanak meg,törekedjünk arra,hogy megközelítőleg azonos méretűre vágjuk őket.Vegyük alapul a kis karórépa átmérőjét,és ehhez szabjuk a sárgarépát,és a cukkinit is.

2.
Hogy a vegyes zöldségtál még jobban mutasson,a sárgarépa- és cukkinidarabokat egy kis kés segítségével érdemes tojásdad alakúra faragnunk:a végeket kerekítsük le,az oldalakat pedig kapargassuk le,hogy eltüntessük az egyenetlenségeket.

3.
Az összes előkészített zöldségeket dobjuk egy nagy fazékba,adjunk hozzá 60 g porcukrot,3 csipet sót,valamint 24-50 g vajat,majd öntsünk rá 4 dl vizet.Közepes lángon forraljuk fel.Fedő nélkül főzzük 15-20 percig.

4.
Kés hegyével szúrjunk bele a zöldségbe,hogy ellenőrizzük,mennyire főtt meg.Amikor már majdnem puha,szűrő segítségével vegyük ki a fazékból,és helyezzük tányérra.Forraljuk fel a főzőlevet.Amikor kezd besűrűsödni,tegyük vissza a vegyes zöldséget,és keverjük össze,hogy mindenütt jól bevonja a szirup.Forrón kínáljuk párolt fehér húsok,például fartő vagy borjúlapocka mellé.

 

                  Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.