Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Használati utasítás kínai módra pirított zöldségekhez

2009.01.19

Használati utasítás kínai módra pirított zöldségekhez

A kínai módra pirított zöldségek ropogósak,finomak,színesek,tele vannak vitaminokkal és ízekkel.Gyorsan készülnek,ezért nem tűrik a közepes minőséget,mindig a legjobb hozzávalókat vásároljuk meg az ilyenfajta ételekhez.Először is rendelkeznünk kell egy jó wokkal,amelyet ázsiai fűszerüzletben szerezhetünk be.A wokban való sütés általában két fázisban zajlik:először élénk tűzön megpirítjuk a zöldségeket,hússal vagy anélkül úgy,hogy szépen megszínesedjenek.Azután hozzáadunk egy kevés folyadékot húslevest,vizet, szójaszószt,hogy jó sűrű lé képződjön.Számos zöldségfélét készíthetünk ezen a módon: sárgarépát,hagymát,brokkolit,zöldbabot,héjas zöldborsot,cukkinit,paprikát.Húsból lehetőleg vékony csíkokra vágott sertéskarajt használjunk.Azt is tudni kell,hogy ezt az elkészítési eljárást csak az eleve kisméretű,illetve apróra darabolt zöldségeknél alkalmazhatjuk.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.