Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vigyázz a firkákkal

2009.04.04

Vigyázz a firkákkal!

Jól vigyázz,miket rajzolgatsz önkéntelenül telefonálás,unalmas értekezletek vagy tanórák alatt!Ezekből a firkákból az is megismerheti jellemvonásaid,aki elől esetleg titkolni szeretnéd azokat.

 

Mutasd meg a lap szélét,megmondom,ki vagy!

A firkaelemzés ma már legalább olyan fontos része a lélekelemzésnek,mint a grafológia vagy a pszichoanalízis.A firkaelemzők ugyanúgy fontosságot tulajdonítanak a rajz méretének,a papíron elfoglalt helyének,ahogy a grafológusok teszik az íráselemzésnél.A túl sok szög,a szakadozott vonalak negatív beállítottságra,esetleg haragra,harciasságra figyelmeztetnek,míg a hullámos vagy egymásba kapcsolódó vonalak az együttműködést,a másikra való ráhangolódás képességét jelzik.Akárcsak az írásnál is jelentőséget kap a nyomaték,vagyis az erő,amivel a ceruzát,tollat a papírra nyomja.A gyenge nyomaték - amikor szinte csak érinti az írószer a papírlapot - határozatlanságra,bizonytalanságra utal,a túl erős nyomaték pedig agressziót sugall.Az utóbbi firkáló céltudatos,nem nagyon veszi figyelembe a többiek véleményét,nem hagyja magát eltéríteni eredeti szándékától.

 

A firkák jelentése A-tól Z-ig

Csillag

Álmodozó típus és nagyra törő.Hiányzik belőle a szakmai hozzáértés és a tehetség,szorgalomból tesz rá egy lapáttal.

Épület

A ház biztonságot,védelmet jelent.Aki épületeket firkál,stabilitásra vágyik.Fontosak a barátok,a család,és annak a lehetősége,hogy bármikor kizárhassa a külvilág negatív hatásait életéből.A ház melletti fák,bokrok,a magabiztosságot erősítik,méretük az önbizalom mértékét jelzi a szakember számára.

Fa

Az emberi tartás,a belső erőt jelképezi.Minél lombosabb,a firkáló annál nagyobb harmóniában él önmagával,annál határozottabbak a tervei.Ha a fa csúcsa az ég felé tör,még az olyan problémákkal is meg tud birkózni,amelyekbe másoknak beletörik a bicskájuk.A levél nélküli ágak nyitottságra,az újrakezdés lehetőségére utalnak,de azt is jelzik,hogy ez egyedül nehezen megvalósítható.

Fej,arc

Jó kedélyű,jó humoros,van önkritikája.Néha saját magán is nagyokat kacag,másokat viszont akaratán kívül megsért élcelődésével.Kudarcait megpróbálja tréfával feledtetni.Nem szívesen kér segítséget,mindent egyedül akar megoldani,mert úgy gondolja,hogy az esetleges kudarcát így titokban tudja tartani.Hajlamos elérhetetlen álmokat kergetni.

Háromszög

Lendületes,céltudatos,tehetségét nem aprózza el.Elismerésre vágyik,és meg is kapja.Szúrós természete miatt környezete kellő távolságból figyeli,és csak akkor kap segítséget,ha ezt kifejezetten kéri.

Hurkok

Az önzés jele.Talán kicsit túlértékeli,a többiek fölé helyezi magát.A saját érdekeinek védelmében képes átgázolni másokon.

Keresztek

Az elbizonytalanodás jele.Egyre inkább áldozatnak érzi magát,és segítőkre,védelmezőkre vágyik.

Körök

Befelé forduló,elzárkózik a világ elől.Az egymásba fonódó körök a kitörési vágyat jelzik,szívesen kinyílna,több szabadságra vágyik.

Mértani forma

Tiszta fejű,logikusan gondolkodó személy,háttérbe szorulnak nála az érzelmek - ő az eszével szeret.Elsősorban férfiaknál gyakori.

Négyszög

Megbízható,egyenes ember,bár élete kissé egyhangú.El tud merülni a részletekben,de nehezen szakad el a sablonoktól.A fantáziája nehezen indul be,ám ha megfelelő partner talál,konokságával,kitartásával óriási eredményt érhet el.

Pillangó

A rejtőzködés jelképe.Olyankor rajzolja az ember,ha titkos kapcsolatba keveredett,vagy valami rejtegetni valója van,de szívesen felfedné a világ előtt,vagy kiszabadulna jelen környezetéből,hogy tiszta lappal új életet kezdjen.

Rácsok

Fuldokol a bezártságtól,vagy nehéz gondok nyomasztják,megoldhatatlan problémák fölött töpreng.Vállalkozó szellemű,szereti a kihívásokat,de most egy probléma miatt beszűkül a mozgástere.Lehet,hogy a korlátokat saját önzése jelenti.

Satírozás

Szereti a rendet,józan rutinember,irtózik a változástól.A megszokás rabja,ez jelenti számára a biztonságot.Sokszor nagyon unalmas.

Spirál,ellipszis

A lágy formák félénk,bizonytalan természetre utalnak,amikor az ember még csak tervezget,de nem akar lépni.Harmóniára vágyik,és szívesen bezárkózik.

Szem és szempilla

Nem tudja önmagát adni,mások elvárásainak szeretne megfelelni.Önelemző,túlzottan önkritikus,hajlamos a stresszre.Mások pillantását terhesnek tartja,ugyanakkor minden mozdulatát ahhoz igazítja,amit a többiek visszajelzéséből felfog vagy érteni vél.

Szív

Egyértelmű szimbólum:aki szerelmes vagy hajlamos az irodai flörtre,szívesen rajzol szívecskéket.Ha titkolt szerelemről van szó,nem árt vigyázni!Az átlőtt szív beteljesületlen vágyról árulkodik.

Tojásformák

Kételkedik önmagában,úgy érzi,nem tökéletes,és attól fél,mindenki csak a hibáit veszi észre,az erényei elsikkadnak.Óriási akaraterővel próbál még többet kihozni magából.

Villám,cikcakkvonal

A szögletes motívumok ( csillag kivételével ) erős akaratról,becsvágyról árulkodnak.Elfojtott támadókedvre is utalnak,amelynek célpontja a főnők vagy más tekintélyes személy.

Virág

Aki a virágot szereti ... az szívesen rajzolgatja,és tényleg igyekszik jót tenni a világgal.Harmóniára vágyik,kerüli a konfliktust.A rózsa és a liliom:becsvágyat,a margaréta elemző képességet,a virágcsokor pedig biztonságot sugall,de aki az utóbbit rajzolja,sokszor nem jut tovább az álmodozásnál.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a nap mit jelent???

(Lili, 2009.10.14 20:46)

Ha avalki napot/napocskákat rajzol az mit jelent?
am jó az oldi:D

superstar

(hannah montana, 2009.09.03 14:06)

hat igazan.....nem is tudom